Ingyenes szállítás 16.000 Ft rendelési érték felett.

  Ingyenes szállítás 16.000 Ft rendelési érték felett.

Az omega-3 (esszenciális) zsírsav néhány pozitív hatása

Mérsékli a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökken az érelmeszesedés és a szívinfarktus kialakulásának kockázata is.

A kismamáknál segíti a magzat fejlődését, csökkenti a koraszülés előfordulását.

A csecsemőknél szerepe van a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakulásában.

A pozitív hatásokat kutatási eredmények igazolják:

Az első vizsgálatokat, melyek az omega-3 zsírsavak egészségmegőrző szerepére irányultak, a grönlandi eszkimók körében végezték, közel 20 éves időszakon át.

Felfigyeltek arra, hogy míg a civilizált világban egyre nagyobb méreteket ölt a szívinfarktus és érrendszeri megbetegedés és halálozás, addig a szinte kizárólag tengeri állatokat fogyasztó eszkimók körében, ez a betegség szinte nem fordult elő.

A hatvanas-hetvenes években a felismerés kiegészült azzal, hogy azokon a területeken, ahol magas a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, ott többen küzdenek depresszióval is. Azonban ahol a halfogyasztás népszerűbb, ott mindkét megbetegedés előfordulása jóval csekélyebb.

A depresszióra kifejtett jótékony hatását a kutatók azzal magyarázzák, hogy az omega-3 hiány, az agyműködés olyan zavarát okozza, amely csökkenti a stresszhelyzetek megoldására irányuló képességet, ami egy tehetetlen állapot kialakulásán keresztül depresszióhoz vezet.

A legújabb kutatási eredmények szerint, azoknak a gyermekeknek, akiknek a szervezete rendszeresen jut omega-3-zsírsavakhoz, a feladatmegoldó- és problémamegoldó képességük javult, gyorsabban értették meg a feladatokat, és javultak az iskolai eredményeik.

A gyermekek számára, körülbelül 14 éves kor eléréséig rendkívül fontos az optimális bevitel, mivel ezen kor eléréséig fejlődik a gyermekek agya a legnagyobb mértékben.

A kutatók Dr. Borsi-Lieber Katalin tájékoztatása szerint arra a véleményre jutottak, hogy mindezen pozitív változások annak köszönhetőek, hogy az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az agyban lévő idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban.

Ezáltal az omega-3 zsírsavak serkentik a gondolkodásért és értelmi képességért felelős agy területek működését, ami a koncentráló képesség javulásához vezet.

A homoktövis magolaj magas omega-3 tartalommal rendelkezik, amely rendszeres fogyasztása a fent említett civilizációs betegségek megelőzésére megoldást jelenthet.

Seaberry Hungary
Nálunk az egészség nem luxus”

Megosztás